Yozgat'ta, 2011 yılında su tutulmasına başlanan bir baraj, bölge halkı için beklenmedik bir geçim kaynağı oluşturdu. Baraj gölü üzerinde kurulan kafes sistemleri sayesinde, alabalık ve Türk somonu üretimi hız kazandı. Üreticiler hem iç piyasaya hem de yurt dışına ürün göndererek ekonomik anlamda büyük bir başarı yakaladı. Yöre halkından Adem Yılmaz'ın hikayesi ise bu başarının en güzel örneklerinden biri. Arazileri baraj nedeniyle su altında kalan Yılmaz, 2015 yılında balıkçılığa başladı. 18 kafeste yıllık 225 ton alabalık ve Türk somonu üreten Yılmaz, bu sayede hem ailesinin geçimini sağladı hem de bölge ekonomisine katkı sundu. Başlangıçta küçük yavru balıklar halinde aldıkları alabalık ve Türk somonu, belirli bir gramaja ulaştıktan sonra Karadeniz'de büyütülüyor. Burada yetiştirilen somonlar Avrupa ülkelerine, alabalıklar ise anlaşmalı ihracat firmaları aracılığıyla farklı ülkelere ihraç ediliyor. Bu durum, bölge halkı için yeni iş imkanları ve ekonomik kalkınma sağlıyor.
Yozgat'tan Avrupa'ya Balık İhracatı

İçindekiler
Yozgat'ta, 2011 yılında su tutulmasına başlanan bir baraj, bölge halkı için beklenmedik bir geçim kaynağı oluşturdu. Baraj gölü üzerinde kurulan kafes sistemleri sayesinde, alabalık ve Türk somonu üretimi hız kazandı. Üreticiler hem iç piyasaya hem de yurt dışına ürün göndererek ekonomik anlamda büyük bir başarı yakaladı. Yöre halkından Adem Yılmaz'ın hikayesi ise bu başarının en güzel örneklerinden biri. Arazileri baraj nedeniyle su altında kalan Yılmaz, 2015 yılında balıkçılığa başladı. 18 kafeste yıllık 225 ton alabalık ve Türk somonu üreten Yılmaz, bu sayede hem ailesinin geçimini sağladı hem de bölge ekonomisine katkı sundu. Başlangıçta küçük yavru balıklar halinde aldıkları alabalık ve Türk somonu, belirli bir gramaja ulaştıktan sonra Karadeniz'de büyütülüyor. Burada yetiştirilen somonlar Avrupa ülkelerine, alabalıklar ise anlaşmalı ihracat firmaları aracılığıyla farklı ülkelere ihraç ediliyor. Bu durum, bölge halkı için yeni iş imkanları ve ekonomik kalkınma sağlıyor.